ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η ιστορία του ξεκινά πριν από 7.000 χρόνια , όταν οι  Αιγύπτιοι έπαιζαν με ένα παρόμοιο παιχνίδι, ενώ οι παλαιολιθικοί άνθρωποι κυλούσαν πέτρες, ρίχνοντας τις πάνω σε στερεωμένα στο έδαφος οστά προβάτων.

Πριν 400 χρόνια στην Γερμανία, κυλούσαν πέτρινες μπάλες, πάνω σε ένα  ξύλινο ομοίωμα του Διαβόλου, με αποτέλεσμα αν κάποιος τα κατάφερνε ήταν καλός άνθρωπος, διαφορετικά τον τιμωρούσαν.

Τον 17ο αιώνα το BOWLING ήταν πολύ δημοφιλές σπορ σε πολλές χώρες, και παίζονταν μεγάλα στοιχήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξοργιστούν πολλές κυβερνήσεις και να το απαγορεύσουν.

Το γεγονός αυτό θύμωσε  τους πολίτες, σε πολλά κράτη,  και  σκέφτηκαν, ότι η απαγόρευση αφορούσε το bowling με εννέα κορίνες, έτσι  πρόσθεσαν άλλη μια , για να συνεχίσουν το σπορ που αγαπούσαν, και αποφάσισαν να μην στοιχηματίσουν ποτέ ξανά, για να μην υπάρξει καινούρια απαγόρευση.

Το 1936, το bowling πήρε μέρος στους Ολυμπιακού αγώνες,  του Βερολίνου και της Σεούλ το 1988 σαν άθλημα επίδειξης και μέχρι σήμερα πασχίζει να γίνει και επίσημα άθλημα.

 

BOWLING MADE IN GREECE

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα, το 1972 σε αίθουσα του ξενοδοχείου ASTIR PALACE στο Καβούρι, το οποίο το εν λόγω ξενοδοχείο ήταν νοικιασμένο από Αμερικάνους που ήθελαν να παίζουν Bowling.

Αμέσως μετά ανοίγει το BOWLING CENTER στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, το οποίο τότε ξεκίνησε σαν Δημοτικό Περίπτερο.

 

BOWLING ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το BOWLING CENTER ΠΕΙΡΑΙΑ,  αποτέλεσε στο πέρασμα των χρόνων σημείο αναφοράς,  επικοινωνίας , και διασκέδασης,  για γενιές πολιτών του Πειραιά και όχι μόνο.

Ένα σημείο, που αγαπήθηκε πολύ , όχι μόνο από τα ιδρυτικά του μέλη (τότε ιδιοκτήτες -  αθλητές) αλλά και από πλήθος ανθρώπων που έρχονταν να γνωρίσουν το καινούριο άθλημα, και να διασκεδάσουν στην όμορφη βεράντα του.

Διέθετε απ αρχής οκτώ διαδρόμους στον κάτω όροφο και πολυτελές καφέ και εστιατόριο στον επάνω, με  φοβερή θέα στη θάλασσα.

Το BOWLING CENTER, αποτέλεσε την αρχή της ανάπτυξης  του αθλήματος στην Ελλάδα, και εδώ δημιουργήθηκε ο πρώτος Σύλλογος BOWLING, όπου πολλοί σημαντικοί αθλητές και αθλήτριες ξεκίνησαν  την αθλητική τους πορεία.

Παρακάτω παρατείθεντε φωτογραφίες μέσα από την ιστορία του Bowling Center στον Πειραιά:

 

Ανδρική Ομάδα Bowling - 1987

 

Απονομή Βραβείων Bowling

 

Γυναικεία Ομάδα Bowling

 

Μέλη Bowling Center Πειραιά

 

Σύνδεση or Εγγραφή

Σύνδεση μέσω Facebook

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;